Drie originele manieren waarop jij nieuwe klanten trekt

Elke ondernemer, jong en oud, weet dat het belangrijk is om reclame te maken. Het is dé manier om nieuwe klanten te trekken naar jouw bedrijf. Denk aan een evenement of merchandise, maar ook flyers en een visitekaartje zijn leuke manieren om mensen kennis te laten maken met jouw bedrijf. Ben jij er klaar voor om jouw bedrijf op de kaart te zetten? Lees dan snel verder!

Geprinte reclame

Je denkt wellicht dat de tijd van flyers en andere geprinte reclame voorbij is. Je merkt wel degelijk dat het een stuk minder gebruikt wordt. Met het internet en nieuwe technologieën trek je in korte tijd een stuk meer klanten. Toch hebben geprinte folders of een visitekaartje ook wat. Ze laten vaak een betere indruk achter dan een online advertentie. Bij het uitdelen van leuke flyers kun je een gesprekje maken met potentiële klanten en ze ervan overtuigen om je een bezoekje te brengen!

Organiseer een evenement

Wat daarnaast een leuke manier is van advertising is het organiseren van een evenement. Werk samen met een eventplanner om een gezellige dag te organiseren. Nodig uiteraard vrienden en familie uit en laat ze anderen meenemen. Ga op pad in de stad waar je het organiseert en nodig vooral onbekenden uit. Ook hier komen de flyers goed van pas. Het is belangrijk om je gasten uit te leggen waar jouw bedrijf voor staat en voor gaat. Maak ruimte voor een hapje, drankje, en heel wat netwerken!

Merchandising

Een andere leuke manier om reclame te maken is door middel van merchandising. Artiesten doen het al jaren. Elke dag zie je wel iemand rondlopen met een T-shirt van Nirvana of Beyoncé. Wees eerlijk: dan denk je er wel even over na om naar hun muziek te luisteren. Ga dus ook voor deze T-shirts of ontwerp leuke petjes. Werk daarnaast samen met een lokaal café en laat bekers met jullie logo bedrukken. Deel deze producten uit tijdens het flyeren of stop ze in de goodiebag van het evenement!

Drie manieren waarop jij op een leuke, maar originele manier nieuwe klanten trekt. Met geprinte flyers of folders kom je in contact met mensen. Dit zorgt voor een persoonlijk tintje. Organiseer daarnaast een evenement en denk na over je eigen merchandise. Op deze manier ben je niet weg te denken uit de hoofden van potentiële klanten. Dus, pak reclame maken origineel aan en verwelkom allerlei nieuwe klanten!

 

Over de auteur

Scroll naar boven