Waarom kiezen steeds meer bedrijven voor het opkopen van oude computers?

Computers, laptops en andere informatiedragers zijn over het algemeen een groot onderdeel van de kantoorinventaris. Het kan dan ook aardig in aantallen oplopen als u deze computerapparatuur gaat vervangen. Weggooien van elektronische apparatuur is niet toegestaan. IT bedrijven bieden hiervoor een oplossing: u kunt uw computers laten opkopen.

De gemiddelde levensduur van computers

De zakelijke hardware heeft gemiddeld een levensduur van acht jaar. Afhankelijk van de technische eisen die u aan de apparatuur stelt, heeft u de apparatuur gewoonlijk vier tot acht jaar in gebruik voordat u deze vervangt. Dit is boekhoudkundig verantwoord, aangezien de economische levensduur van een computer zelfs nog korter is, namelijk drie jaar. De kans is groot dat u in het verleden een aantal computer tegelijk nieuw heeft aangeschaft en dat deze dus ook tegelijk vervangen moeten worden. De vraag is dan waar u met deze computers naartoe kunt.

Profiteer van de restwaarde van uw computers

Dat een computer voor uw bedrijf niet meer nuttig is, wil niet zeggen dat anderen er geen profijt meer van kunnen hebben. De computers zijn vaak technisch nog in prima staat, maar ze passen niet meer in uw huidige bedrijfvoering. Door uw computers te laten opkopen, geeft u de gebruikte computers nog een tweede leven.

U levert de betreffende hardware in en op basis van de technische details kan een restwaarde bepaald worden. Nadat de computers volledig opgeschoond zijn en nadat alle data zorgvuldig verwijderd is, worden de computers als tweedehands apparatuur aangeboden.

Verantwoord recyclen van afgeschreven computerapparatuur

In sommige situaties is het niet meer mogelijk om hardware te hergebruiken. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat de apparatuur te oud is. U mag een computer niet zomaar als afval weggooien. Hardware bevat namelijk schadelijke stoffen en deze stoffen moeten teruggewonnen worden. Om die reden levert u ook de computers die geen restwaarde meer hebben in.

Geen zorgen om uw bedrijfsgegevens op de informatiedragers

Alle computerapparatuur die u gebruikt, bevat bedrijfsinformatie die u uiteraard niet met derden wilt delen. Of u nu de computers laat opkopen om opnieuw te verkopen of u laat de hardware recyclen, het is belangrijk dat de aanwezige data verwijderd wordt. Een professioneel bedrijf als CTC heeft alles in huis om dit op een veilige en verantwoorden manier te doen.

Met speciale software wordt de informatie op de harde schijven grondig verwijderd. Daardoor zijn de gegevens niet meer beschikbaar. Mocht u daar de voorkeur aan geven, dan is het tevens mogelijk om de harde schijf niet alleen te wissen, maar tevens volledig te vernietigen.

Over de auteur

Scroll naar boven